Uživajte u tri fan zone u Sarajevu i osjetite duh Europskog prvenstva

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u tri fan zone u Sarajevu i osjetite duh Europskog prvenstva
Foto: NSBIH / Uživajte u tri fan zone u Sarajevu

Nogometnim turnirom za djevojčice „Welcome to Sarajevo“, koji je na dan žrijeba za Europsko prvenstvo održan u Sarajevu u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko“, počele su promotivne aktivnosti koje će Nogometni savez BiH preduzeti sa ciljem promocije Europskog prvenstva.

Duh prvenstva se već osjeća na ulicama gradova domaćina, a NSBiH čini sve da i ostale gradove i lokalne zajednice uključi u aktivnosti i na taj način im omoguće da budu dio jednog od najvećih takmičenja na ovim prostorima. Upravo je popularizacija i omasovljenje nogometa među mlađom ženskom populacijom jedno od strateških opredjeljenja NSBiH u narednom periodu.

Osim turnira, NSBiH u saradnji sa partnerima planira organizovanje i tematskih fan zona i brojnih drugih aktivnosti i sadržaja u svim gradovima u kojima će se igrati utakmice Europskog prvenstva.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Prva fan zona bit će otvorena u Sarajevu preko puta Vijećnice u petak 15. aprila od 16 do 18 sati, a nakon toga u istom terminu u petak 22. aprila na platou ispred BBI centra i 29. aprila na Vilsonovom šetalištu.

Posjetioci će moći da uživaju u brojnim sadržajima kao što su razne igre sa loptom na fudbalskom terenu, mini radionice, a učesnicima će biti podijeljene i prikladne nagrade i majice Europskog prvenstva.

O terminima održavanja fan zona u ostalim gradovima bit ćete blagovremeno obaviješteni.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo za kadetkinje će se igrati od 3. do 15. maja u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Širokom Brijegu.

U grupi A igrat će Bosna i Hercegovina, Njemačka, Danska i Holandija, a u grupi B Francuska, Španija, Finska i Norveška.

Vjerni pratilac svih dešavanja i najvatreniji navijač naše reprezentacije bit će Zmajica, zvanična maskota ženske U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije