Uživajte u fotkama u noći kada Mostar nije spavao: Prvi trofej Veleža nakon 36 godina

1
Radiosarajevo.ba
Uživajte u fotkama u noći kada Mostar nije spavao: Prvi trofej Veleža nakon 36 godina
Foto: Anadolija / Velež slavi prvi trofej nakon 36 godina

Nakon osvajanja Kupa BiH Fudbalski klub Velež je sinoć na trgu Musala u Mostaru proslavio ovu značajnu pobjedu nad FK Sarajevom od 4:3 nakon penala.

Za mostarski klub ovo je bila odlična prilika da osvajanje trofeja slave s navijačima i simpatizerima. Hiljade  njih došlo je na Musalu kako bi proslavili prvi trofej Rođenih nakon 36 godina.

''Još jednom čestitam stručnom stožeru i igračima na navjerojatnom uspjehu, ali i svima u klubu koji su dali doprinos osvajanju trofeja. Ako se vratimo 5-6 godina unatrag znate i sami gdje smo bili. Da nam je netko rekeo prije tri godine kad smo bili na ulasku u Premijer ligu da ćemo danas slaviti trofej Kupa BiH, možda bi rekli malo je previše'', rekao je Džemil Šoše, direktor Veleža.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Velež slavi prvi trofej nakon 36 godina - undefined

Foto: Anadolija: Velež slavi prvi trofej nakon 36 godina

Podsjetimo, u fantastičnoj atmosferui u Zenici pred 10.000 navijača, Rođeni su u četvrtak navečer nakon penala nadigrali Sarajevo (u regularnom toku bilo je 0:0).

Trener Veleža Feđa Dudić napravio je taktičku izmjenu pred kraj finala, kada je uveo golmana Slavišu Bogdanovića, koji je odbranama donio radost Mostarcima.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić čestitao je titulu prvaka Veležu uz objavu “sve titule idu u naš Grad Mostar ove godine na ponos svih Mostarki i Mostaraca.

U našoj galeriji još jednom pogledajte kako je sinoć bilo u Mostaru:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije