Uzbekistan - BiH 0:0

Radiosarajevo.ba
Uzbekistan - BiH 0:0

Kombinovani sastav reprezentacije Bosne i Hercegovine koju su većinom predstavljali igrači iz Premijer lige je odigralo neriješeno protiv nacionalnog tima Uzbekistana.

U prvom poluvremenu susreta u Taškentu obje reprezentacije su brinule više o čuvanju svoje mreže nego matiranju protivničkog golmana. Prvu polupriliku imali su domaći fudbaleri u 13. minuti. Jasur Hasanov je probio našu desnu stranu, povratnom loptom pronašao Servera Japarova, a ovaj iz prve šutira pored desne stative Supićevog gola.

Naši reprezentativci su u prvom poluvremenu uspjeli da stvore dvije poluprilike, preko Škore i Hadžića, ali oba pokušaja su završila neuspjehom. Prvi šut prema golu Uzbekitanca je imao Škoro, koji je na asistenciju Čolića pokušao glavom, ali se ispriječio golman Jorayev. Hadžič je sredinom prvog poluvremena umalo došao do lopte koju je Kopadze riskantno vratio nazad, međutim golman Uzbekistana je bio brži.

Na otvaranju drugog poluvremena su prvi zaprijetili domaći igrači. Nakon ubacivanja Hasanova, Erkinov je najviši u skoku, odlično je šutirao glavom, ali Supić je odbranio. Nekoliko minuta kasnije Kopadze je probio desnu stranu i centrirao na Tojiyeva koji u skače više od Vaslića i glavom pogađa stativu.

Do kraja meča je konstantni pritisak domaćih bio očigledan, ali opet nisu uspjeli loptu poslati Supiću iza leđa.

Utakmica je završena rezultatom 0-0, čime možemo biti zadovoljni s obzirom da je naša reprezentacija danas igrala sa samo tri igrača iz standardne postave, bila je ovo prilika za igrače iz premier lige da se dokažu selektoru Blaževiću ali sasvim sigurno nedovoljno za neki naredni poziv.

Naredni ispit A tim reprezentacija će imati 5. juna na Koševu protiv Selekcije novinara.

Bosna i Hercegovina:
Supić, Spahić, Vasilić, Prodanović, Čolić, Kuduzović, Jahić, Jovanović, Đurić, Hadžić, Škoro.
Izmjene: Kajkut, S. Vranješ, Bekrić, Jugo.
Selektor: Miroslav Ćiro Blažević.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije