Uskoro počinje 11. Međunarodni memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija" u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro počinje 11. Međunarodni memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija" u Sarajevu
Foto: NK Omladinac / Međunarodni memorijalni turnir 'Josip Jatalinski Škija'

Međunarodni memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija", u znak sjećanja na jednog od najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera svih vremena i proslavljenog reprezentativca bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) bit će održan u Sarajevu, 10.06.2023.godine, sa početkom u 08.00 sati.

Organizatori ovog turnira su NK Omladinac i AN Josip Katalinski Škija iz Sarajeva.

Utakmice će biti odigrane na stadionu Doglodi ( 2011. i 2013. godište), SC Igman Ilidža (2009. godište), te u dvorani Hotela Delminium (2015. godište).

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Ovogodišnji ambasador Turnira je Vedad Radonja, koji je prije 11 godina i sam učestvovao kao takmičar, a koji danas igra za AEK Athens FC iz Grčke.

Josip Katalinski – Škija bio je igrač sarajevskog Željezničara i francuske Nice. Za reprezentaciju Jugoslavije od 1972. godine do 1977. odigrao je 43 utakmice postigavši 10 golova.

Po okončanju igračke karijere bio je uspješan trener u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Bio je uposlenik N/FS BiH i direktor omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije