Usain Bolt napustio fudbalski klub Central Coast Mariners

Anadolija
Usain Bolt napustio fudbalski klub Central Coast Mariners
Foto: EPA / Usain Bolt
Nekada najbolji svjetski sprinter Usain Bolt napustio je fudbalski klub Central Coast Mariners u kojem je proveo osam sedmica na probi.
Usain Bolt počeo da trese protivničke mreže: Australce oduševio s dva gola

Jamajčanin se priključio australskom klubu u augustu s namjerom da se izbor za prvi profesionalni ugovor u fudbalskoj karijeri, kojoj se okrenuo nakon okončanja atletske 2017. godine. Bolt je zadovoljio na pripremama, ali su iz Marinersa u petak saopćili da nije pronađeno adekvatno "komercijalno rješenje" da on ostane u klubu.

Prošle sedmice Marinersi su objavili da su pripremili prijedlog ugovora podijeljen na dva segmenta "sportski" i "komercijalni". Međutim, dodali su da sklapanje dogovora zavisi od treće strane.

"Uprkos sastancima s nekoliko potencijalnih partnera dogovor nije postignut", istakli su u današnjem saopštenju iz kluba.

Bolt i dalje drži svjetske rekorde na 100 (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19). Tokom fenomenalne atletske karijere osvojio je čak osam zlatnih olimpijskih medalja i 11 najsjajnijih odličja na svjetskim prvenstvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije