Upoznajte najbrojnije sportsko udruženje u Jajcu

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte najbrojnije sportsko udruženje u Jajcu
Foto: Privatni album / Upoznajte najbrojnije sportsko udruženje u Jajcu

Nogometni klub Jajce u novu natjecateljsku sezonu krenuo je sa pet selekcija koje se natječu u različitim kategorijama.

Menadžment klub je trenutno fokusiran na razvoj omladinskog pogona koji trenutno broji 155 aktivnih članova, a kada se tome dodaju i seniori, Jajčani imaju 176 aktivnih nogometaša što ih čini najbrojnijim sportskim udruženjem u Jajcu i jednim od najbrojnijih u SBK.

„ U osmom mjesecu 2021. godine krenuli smo sa omasovljenjem članstva u omladinskom pogonu na način da dio trenažnog procesa održavamo u mjesnim zajednicama što se pokazalo kao pun pogodak. Krenuli smo prvo u Vincu, potom Šibenici, Divičanima....a nakon toga planiramo omogućiti djeci treniranje i na području Kruščice...

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Četiri educirana trenera sa UEFA licencama i završenim fakultetom tjelesnog odgoja, svakodnevno rade sa djecom prema profesionalnim standardima i principima. Na žalost, poznato je svima da uvjeti za treniranje u Jajcu nisu na zadovoljavajućoj razini. No, to nas ne sprječava da nastavimo sa zadanim aktivnostima. Smatramo da je ovaj projekat uključenja djece iz svih područja Jajca veoma važan ne samo za naš Klub nego i za cijeli Grad Jajce,“ naglašava Nijaz Zukić, koordinator omladinskog pogona NK Jajce.

Zukić, inače nosilac UEFA A trenerske diplome, posebno podcrtava važnost da roditelji daju svoju djecu u ruke samo kvalificiranim i educiranim ljudima, trenerima, pedagozima...

Jedino tako im se garantira da djeca zdravo sazrijevaju kako fizički tako i psihički. Pustiti djecu nekvalificiranim i needuciranim ljudima može završiti u jednoj drugoj krajnosti kakvu nitko ne želi.

Iz NK Jajce ohrabruju svu djecu da se bave bilo kojim sportom, naročito u najranijim uzrastima.

Upoznajte najbrojnije sportsko udruženje u Jajcu - undefined

Foto: Privatni album: Upoznajte najbrojnije sportsko udruženje u Jajcu

Veoma je značajno istaknuti da Klub kvalitetno i kontinuirano radi sa svom djecom u omladinskom pogonu što je rezultiralo da je dvadesetak dječaka i djevojčica u proteklim godinama sudjelovalo u Elitnim nogometnim kampovima NS BiH, te nastupalo za različite selekcije BiH, Hrvatske i SBK!

Za sve rezultate u prethodnim godinama omladinske selekcije NK Jajce su dobile brojna priznanja na nivou SBK i na taj način dostojno su reprezentirale sam Grad Jajce!

U 2021. godini jajački juniori su se plasirali među 8 najboljih ekipa u BiH u Kup natjecanju što je najbolji ekipni rezultat od jajačkih ekipnih sportova u ovoj godini!

"Do kraja ove godine planiramo da dostignemo broj od 200 aktivne djece koja će trenirati nogomet, a u narednoj godini da fokus osim na povećanju članstva bude i na poboljšanju uvjeta za treninge, te uključenje u više rangove takmičenja na nivou BiH,“dodaje Zukić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije