Upoznajte maskotu Europskog prvenstva u Njemačkoj - zove se Albärt

0
Radiosarajevo.ba
Upoznajte maskotu Europskog prvenstva u Njemačkoj - zove se Albärt
Foto: DPA / Maskota Europskog prvenstva u Njemačkoj - Albärt

Maskota Europskog nogometnog prvenstva sljedeće godine u Njemačkoj zove se Albärt, objavio je u srijedu, 7. jula, Njemački nogometni savez, prenosi Njemačka novinska agencija (DPA).

Na stranicama UEFA-e izglasano je ime maskote medvjeda čiji je izgled odavno odabran. Svoj glas dali su i učenici širom Europe.

Albärt, što je kombinacija imena Albert i njemačke riječi za medvjeda (Bär), dobio je najviše, 32 posto glasova. U igri su još bili Bärnardo, Bärnheart i Herzi von Bär.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

"Kao porodičan čovjek znam koliko je važno poticati dječju maštu", rekao je direktor prvenstva i kapetan njemačke reprezentacije koja je 2014. osvojila Svjetsko prvenstvo Philipp Lahm. Dodao je kako bi zabavna i popularna maskota trebala privući djecu nogometu.

Euro 2024. igrat će se u 10 njemačkih gradova od 14. juna do 14. jula. Italija brani naslov prvaka, dok se Njemačka automatski kvalificirala unatoč lošim rezultatima u posljednje vrijeme.

Der Name des Maskottchens der Fußball-EM in Deutschland steht fest! 🧸 🇩🇪 Dies sei das Ergebnis einer Abstimmung des...

Posted by Sky Sport DE on Wednesday, July 5, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije