Upoznajte čarobnu sedmorku navijača koji Zmajeve prate po cijelom svijetu (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Upoznajte čarobnu sedmorku navijača koji Zmajeve prate po cijelom svijetu (FOTO)
/ Foto: Armin Durgut

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već godinama ima stalnu podršku svojih navijača koji su organizirani u više skupina.

Ipak, među najvjernije navijače možemo svrstati one manje grupe najstrastvenijih Fanaticosa koje su redovno na tribinama i stadiona Bilino Polje i svih svjetskih stadiona na kojima igraju Zmajevi.

Jedna od tih grupa je tzv. čarobna sedmorka navijača iz Zenice koji od 10. oktobra 2010. godine vjerno prate sve utakmice naše seniorske reprezentacije.

U grupi su: Ahmet Grabić, Muhamed Fejzibegović, Muris Kovačević, Sulejman Durmo, Faik Durmo, Fikret Varda i Mirnes Čančar.

"Naše druženje je iz Zenice nadogradili smo i putovanjima i praćenjem Zmajeva. Ovaj period proteklih sedam godina za nas sedam znači mnogo, jer smo osim očuvanja našeg prijateljstva stekli mnogo novih prijatelja, upoznali puno novih zemalja i gradova, a pored svega lijepo se družili i uživali u velikim pobjedama naših igrača te zainteresirali i druge da povremeno putuju. Naravno želim da se zahvalim i svojoj porodici koji su veliki donatori za ova putovanja", izjavio je za Radiosarajevo.ba Ahmet Grabić.

Sulejman Durmo je također redovan član ove grupe i jedan od onih koji i organizira dio putovanja za zeničku sedmorku.

"Mene najviše raduju naša stalna druženja i pobjede naših igrača! Jedna od najboljih utakmica i najugodnije putovanje bilo mi je u Žilini kada smo pokazali ogromnu ljubav prema našoj reprezentaciji i majstorski proslavili značajnu pobjedu", izjavio je Durmo.

Priča o zlatnoj zeničkoj sedmorci i dalje je „nedovršena“ jer niko od njih nije mogao da otputuje na Mundijal u Brazil, što im je ostala neostvarena želja. Vjeruju da će u narednom kvalifikacionom ciklusu ponovo biti uz Zmajeve i s njima ostvariti svoju želju - biti navijač i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije