Uoči sjednice u Nogometnom savezu: BiH bira novog selektora, postoje dvije opcije

A. S.
Uoči sjednice u Nogometnom savezu: BiH bira novog selektora, postoje dvije opcije
Foto: NFSBiH / Nogometna Bosna i Hercegovina danas željno očekuje vanrednu sjednicu Izvršnog odbora NSBiH

Nogometna Bosna i Hercegovina danas željno očekuje vanrednu sjednicu Izvršnog odbora NSBiH (15 sati) na kojoj će centralna tema skupa bit će A reprezentacija.

Kako je najavljeno, pred čelnici nogometne vlade bit će analiza loših rezultata Zmajeva u aktuelnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Vanredna situacija u NSBiH: Poznato kada će se razmatrati ostavka Prosinečkog

BiH ostaje bez selektora: Robert Prosinečki podnio ostavku

Prosinečki progovorio nakon teškog debakla, otkrio gdje smo griješili

Glavna tema razgovora svakako će biti ostavka selektora Roberta Prosinečkog, nakon debakla našeg tima protiv  Armenije (2:4).  

Preokret u Armeniji: Ostaje li Robert Prosinečki selektor?

Predsjednik NSBiH Elvedin Begić u Jerevanu je u hotelu imao sastanak sa Prosinečkim. Prve informacije su govorili da je Begić uspio ubijediti Prosinečkog da ostane na klupi, ali je Robi po dolasku u Sarajevo prisutnim novinarima kazao da "nasljedniku želi mnogo sreće u daljnjem radu".

Sve to znači da Bosna i Hercegovina mora što prije izabrati novog selektora. S obzirom na to da sljedeću utakmicu naša selekcija igra već u oktobru, gdje u Zenici dočekuje Finsku, vremena za taj zadatak je jako malo.

Održana Skupština NSBiH: Usvojen budžet, stigao i specijalni gost - undefined

Foto: NFSBiH: Nogometna Bosna i Hercegovina danas željno očekuje vanrednu sjednicu Izvršnog odbora NSBiH

Informacije iz NSBiH do kojih smo došli govore da će Izvršni odbor danas formirati radnu grupu koja će imati zadatak da napravi spisak kandidata i eventualno obaviti razgovore s njima.

"Selektora ćemo, ako se usvoji ostavka Prosinečkog, dobiti za 10 dana", dodao je isti izvor.

Nogometnu javnost svakako zanimaju i kandidati. Prve informacije iz NSBiH govore da su u opciji samo nekoliko imena - Vinko Marinović i Safet Sušić.

Tu je i Zlatan Nalić, koji je trenutno bezu posla kada je otišao iz FK Slobode. 

Prva opcija je daleko bliža i realnija, jer se Sušić nalazi u Parizu. Informacije govore da nema ništa protiv da ponovo razgovara s predsjednikom Begićem. Sušić je jedini selektor koji je BiH odveo na veliko takmičenje, u Brazil 2014. godine. 

Ipak, više je onih koji su skloniji da se prilika da Marinoviću, koji uživa veliki ugled kod čelnih ljudi naše nogometne vlade.

Danas bi trebalo biti poznato više detalja. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije