Uoči derbija na Grbavici: I Osim i Jagodić najavljuju pobjedu

Fena
Uoči derbija na Grbavici: I Osim i Jagodić najavljuju pobjedu
Foto: Arhiv / Osim i Jagodić

Fudbaleri Željezničara u okviru 3. kola Premijer lige BiH u utorak na Grbavici dočekuju banjalučki Borac. Bit će to duel dvije vodeće i neporažene ekipe u prva dva kola.

Trener Željezničara Amar Osim očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da njegov tim može do pobjede.

"Teška utakmica, kao i svaka u ovoj ligi. Borac je prilično dobro startovao, puni su samopouzdanja, ali i mi smo. Startali smo dobro, pokazali smo čak i mali napredak u odnosu na prvu utakmicu u nekim segmentima i ako budemo sutra daljnji napredak pokazali, a ponovili volju i energiju imamo razloga biti optimisti. Imamo sve igrače na koje smo mogli računati u Bijeljini, e sad kako ćemo igrati i u kojoj formaciji nismo još odlučili. Pokušat ćemo nešto iskombinovati da izvučemo najbolji mogući rezultat", izjavio je Osim.

Posljednji duel ovih timova u glavnom gradu BiH završen je bez pobjednika. U Borcu ne bi imali ništa protiv da tako bude i sutra, iako je cilj uzeti sva tri boda.

"Znamo šta je cilj, a jasno je da se radi o derbiju kola. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi dolazi nam u pravo vrijeme, u igrače imam puno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uslovi za sve, nema pritiska od publike. Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede", rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Utakmica se igra u utorak na Grbavici, bez prisustva gledalaca, od 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije