Umro je Pele

2
Radiosarajevo.ba
Umro je Pele
Foto: EPA-EFE / Pele

Legendarni brazilski fudbaler Pele je preminuo večeras u 83. godini.

Podsjetimo, Pele se liječio od teške bolesti. Bio je hospitaliozovan u bolnici.

Ovu vijest potvrdio je i poznati italijanski novinar Fabrizio Romano.

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Peleova porodica došla u bolnicu kako bi zajedno proveli Božić

Peleova porodica došla u bolnicu kako bi zajedno proveli Božić

"Brazilska legenda Pele preminuo je u 82. godini, jedan od najvećih svih vremena koji je promijenio igru. Čovjek sa bogomdanim talentom, jedno od imena koje će zauvijek ostati u sjećanju. Sve misli su sa porodicom", naveo je Romano.

Brazilska nogometna legenda Pele, punim imenom Edson Arantes do Nascimento preminula je ovoga poslijepodneva u bolnici Albert Einstein u Sao Paulu, u 83. godini. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena imao je velikih zdravstvenih problema, a stanje s rakom mu se pogoršavalo otprije desetak dana kada je zbog komplikacija sa srcem i plućima ponovno primljen u bolnicu.

Tada je bilo objavljeno da će Božić provesti u bolnici, a internetom su počele kružiti njegove snimke oproštaja od porodice i prijatelja... Kemoterapije koje je primao zbog svoje osnovne bolesti, raka debelog crijeva, a koji je u bliskoj prošlosti metastazirao na neke druge djelove njegova tijela, prestale su davati rezultata, pa je prije mjesec dana bio prebačen na odjel palijativne zaštite.

U idućih nekoliko dana stanje mu se naoko poboljšalo, ne bi li se problemi sa srcem, ali ovoga puta i bubrezima ponovno javili. Iz bolnice ga nisu odmah htjeli premještati na odjel intenzivne njege.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije