Umro je Fidelov najdraži igrač i prijatelj, cijela Kuba je tužna

0
Anadolija
Umro je Fidelov najdraži igrač i prijatelj, cijela Kuba je tužna
Foto: EPA-EFE / Miguel Diaz-Canel Bermudez

Predsjednik Kube Miguel Diaz-Canel Bermudez poslao je poruku saučešća povodom smrti argentinske legende Diega Armanda Maradone. 

"Vrlo tužna vijest. Fidelov najdraži igrač i prijatelj Maradona je umro. Cijela Kuba je tužna i uvijek će ga se sjećati kao iskrenog prijatelja i čestitog fudbalera. Izražavamo saučešće njegovoj porodici i prijateljima", navodi se u poruci saučešća na Twitter nalogu predsjednika Kube.

Legendarni Argentinac je preminuo u 60. godini u srijedu ujutro od posljedica srčanog udara u svom domu u Tigreu.

Ured argentinskog predsjednika u srijedu je proglasio trodnevnu žalost u zemlji povodom smrti Maradone.

Maradona je rođen 30. oktobra 1960. godine u Buenos Airesu. Tokom blistave karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu, Newell's Old Boys. Karijeru je okončao u Boca Juniorsu 1997. godine. Bavio se i trenerskim poslom, a najozbiljniji angažman imao je od 2008. do 2010. godine kada je vodio reprezentaciju Argentine.

S nacionalnim timom Argentine kao igrač je postao svjetski šampiona 1986. godine u Meksiku. U dresu reprezentacije odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije