Ultrasi izazvali nerede u Mostaru (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Ultrasi izazvali nerede u Mostaru (VIDEO)

Navijačima Veleža Rođenim bio je zabranjen dolazak na gradski derbi sa Zrinjskim. Domaći navijači su, ipak, pobrinuli da utakmica ne protiče bez incidenata.

Na poluvremenu je došlo do sukoba između navijača Zrinjskog i pripadnika specijalne policije. Do sukoba je došlo na stajanju, dijelu stadiona kojeg su prije rata zauzimali najvatreniji navijači Veleža, a sada su tu Ultrasi, navijači Zrinjskog. Kako se može vidjeti na mjestu događaja, navijači Zrinjskog na policiju su bacali baklje, tzv. topovske udare, dok je policija uzvratila suzavcem.

U obezbjeđenju ovog sportskog događaja je učestvovalo oko 450 policajaca iz MUP-a HNK i oko 150 policajaca iz drugih ministarstava. Tokom obezbjeđenja, tri policajca su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je više službenih vozila oštećeno, saopćeno je.

Po završetku susreta Ultrasi su kamenovali su autobus igrača Veleža, srećom nije bilo povrijeđenih.

Nakon utakmice jake policijske snage raspoređene su na mostarskim ulicama u strahu da ne izbiju ulični neredi, što je česta pojava u Mostaru.

Policija je oko 22,15 sati obaviještena da je došlo do tuče između većeg broja ljudi u kafiću „Ultras" u Ulici A. Starčevića.

Odmah nakon prijave, na lice mjesta izašli su pripadnici policije koji su prilikom intervencije u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira, uhvatili i zadržali 12 lica koja su učestvovala u tuči, dok su se ostali razbježali između zgrada.

Do tuče je došlo između navijača „Ultrasa" i nekih radnika zaposlenih u zaštitarskoj agenciji „Elite", a povrijeđena su dva lica. Prilikom intervencije policije i hvatanja učesnika u tuči, isti su raznim predmetima gađali pripadnike policije i službena vozila, te su tri službena vozila MUP-a oštećena kao i četiri parkirana vozila građana, koji će u toku današnjeg dana u službenim prostorijama MUP-a podnijeti usmene prijave.

http://www.youtube.com/watch?v=ZqfVoiFJ53E

rtvmo.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije