Uhapšeni napadači na Kolašinca i Ozila - objavljen i njihov identitet

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni napadači na Kolašinca i Ozila - objavljen i njihov identitet

Dva muškarca uhapšena su pod optužbom da su krajem jula napali fudbalere Mesuta Özila i našeg Seada Kolašinca.

Seo, legendo: Pljačkaši s noževima napali Mesuta Ozila, a onda se pojavio Kolašinac

Podsjećamo, maskirani razbojnici, naoružani noževima, pokušali su u Londonu opljačkati dvojicu fudbalera, koji zajedno igraju u Arsenalu, no herojski čin Kolašinca kojim je zaustavio razbojnike obišao je svijet.

Svijet bruji o Seadu Kolašincu: "Ovi Bosanci su građeni drugačije"

Arsenal je u petak objavio kako Ozil i Kolašinac neće igrati danas na utakmici protiv Newcastlea, a kao razlog su naveli "nove sigurnosne incidente".

"Dobrobit naših igrača i njihovih obitelji je naš prvi prioritet i ovo smo odlučili nakon razgovora s našim igračima. U kontaktu smu s policijom i igračima dajemo dodatnu podršku. S nestrpljenjem očekujemo njihov povratak na teren čim prije bude moguće", napisali su iz londonskog kluba.

U početku nije bilo poznato o čemu je riječ, no sada je londonska policija potvrdila da su dva napadača uhapšena i to nakon što su se u četvrtak sukobili sa osiguranjem ispred Ozilove kuće.

Uhapšeni su Turci, Ferhat Ercan (27) i Salaman Ekinci (27), a pred sudom će se prvi put pojaviti 6. septembra ove godine. 

 

“We are liaising with the police and are providing the players and their families with ongoing support. We look forward to welcoming the players back to the squad as soon as possible.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije