UEFA promijenila himnu Lige prvaka: Navijačima se ne sviđa nova verzija

3
Radiosarajevo.ba
UEFA promijenila himnu Lige prvaka: Navijačima se ne sviđa nova verzija
Foto: UEFA / Inter napustio Ligu prvaka za mlade

Nakon 33 godine tokom kojih se osnovni dio igrao po skupinama, Liga prvaka postaje doista liga. Od ovog septembra će svih 36 klubova igrati po ligaškom sistemu.

Međutim, postoji još jedna promjena koja je razljutila navijače, a to je nogometna himna. To je ujedno i prva promjena od 1991. godine, otkad je himna i promovirana.

Stiihovi himne, pjevani na engleskom, francuskom i njemačkom, službenim jezicima UEFA-e, ostali su nepromijenjeni, ali su zato promijenjeni akordi i legendarna melodija, koja je ubrzana u odnosu na originalnu, a dodani su joj i efekti.

Ramo Isak: 'Sarajevo je europski grad. Sanja Vulić uzima pogrešnu terapiju'

Ramo Isak: 'Sarajevo je europski grad. Sanja Vulić uzima pogrešnu terapiju'

To je razljutilo fanove. "Prestanite mijenjati stvari koje ne trebaju promjenu", "Čovječe, ovo je sramota za najveći svjetski klupski turnir", "Ne mijenjajte himnu. Novo je tako loše", neki su od komentara.

"Dobra stara vremena. Jako su mi nedostajale stare verzije s početka i sredine 2000. Ima posebnu i moćnu zvučnost. S ovom slabom i bljutavom verzijom konačno su zabrljali, kao i sve čega se dotaknu", komentirao je jedan navijač.

"Gdje su bubnjevi? Osjeća se prazno bez bubnjeva", "Tako loše", "Ne sviđa mi se", "Užasno", još su neki od komentara ispod YouTube kanala, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije