UEFA pomno prati dešavanja u NSBiH

0
UEFA pomno prati dešavanja u NSBiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nogometni savez BiH

Sinoć je na web stranici Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine objavljen dobitnik tendera za izgradnju 12 hibridnih terena u Bosni i Hercegovini.

Međutim, kako javlja N1, Savez nije obavijestio drugu kompaniju koja je također predala ponudu, niti je odgovorio na žalbu koja je uložena u zadatom roku od pet dana.

Najnovije informacije govore da, bez obzira šta predsjednik NSBiH objavio na svom Facebook profilu, UEFA pomno prati šta se dešava u NSBiH, budući da dio novca obezbjeđuje upravo Evropska fudbalska federacija.

UEFA će za izgradnju 12 terena u Bosni i Hercegovini izdvojiti 1,530,547 eura, te ta organizacija sasvim sigurno ne želi raspisivanje zatvorenih tendera, koji idu na ruku samo jednom ponuđaču.

Nezvanično N1 saznaje kako su se brojne kompanije žalile UEFA-i zbog načina na koji je tender sproveden, te očekuju odgovor u najskorijem mogućem vremenu.

Podsjećamo, Komisija NSBiH je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Na danas održanoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH pored redovnih tačaka dnevnog reda, koje su se odnosile na pripreme za sutrašnju sjednicu Generalne skupštine NS/FS BiH, razmatrale su se i ponude dospjele na međunarodnom tenderu za projekt „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“.

U skladu sa tenderskim pozivom koje je pripremila Komisija za izbor najboljeg ponuđača, na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude. Prva je ponuda konzorcija: SUPPORT IN SPORT EASTERN EUROPE INSAAT VE SPOR HIZMETLERI ANONIM SIRKETI i „BUCOMERC“d.o.o., a druga ponuda je bila ponuda konzorcija: WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

Izvršni odbor NS/FS BiH je prihvatio prijedlog Komisije, i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu. Projekat je u cjelosti spreman, jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH.

Zvaničan početak radova se očekuje u prvoj polovini maja 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije