UEFA kaznila Drogbu i Bosingwu

Radiosarajevo.ba
UEFA kaznila Drogbu i Bosingwu

Europska nogometna federacija (UEFA) u srijedu je saopćila dugo očekivane kazne, nakon incidenta na uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone (1-1).

Dobro su poznate, još uvijek, scene sa Stamford Bridgea, gdje se igrači Chelseaja nisu mogli pomiriti sa ispadanjem iz Lige prvaka, ali i prihvatiti loše suđenje Norvežanina Toma Ovreboa, koji je propustio dosuditi jedanaesterce.

Najžešći na travnjaku je bio reprezentativac Obale Slonovače Didiera Drogbe, koji je neprimjereno vrijeđao Norvežanina, ali se divljački ponio i prema kamermanu koji je snimao zbivanja na sredini londonskog terena. Zbog svega toga je UEFA odlučila kazniti Drogbu s četiri utakmice neigranja u narednom ciklusu Lige prvaka.

Drugi kažnjeni je portugalski nogometaš Jose Bosingwa, koji je dobio tri utakmice kazne (također u skupini), no obojica se nalaze na dvogodišnjoj, u neku ruku, uvjetnoj kazni.

Naime, UEFA je obećala daleko rigoroznije kazne ako se u tom razdoblju spomenuta dva nogometaša budu isticala bilo kakvim ekscesnim ponašanjem.

Inače, oba igrača imaju tri dana za uložiti žalbu na određenu kaznu.

totalsport/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije