UEFA izabrala četiri ukrajinska grada i Kijev

Radiosarajevo.ba
UEFA izabrala četiri ukrajinska grada i Kijev

UEFA je izabrala četiri poljska grada i ukrajinski Kijev da budu domaćin utakmicama europskog nogometnog prvenstva 2012., ali je odgodila odluku o drugim gradovima u Ukrajini dajući to zemlji rok do 30. studenoga da ponudi jamstva za preostala tri grada, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

"Postoji još dosta problema koje treba riješiti u Ukrajini. Veliki su infrastrukturalni problemi", rekao je Platini novinarima u srijedu.

Četiri poljska grada su Varšava, Poznan, Wroclaw i Gdansk, dodao je.

Platini je imenovao i Lviv, Donetsk i Harkov kao ukrajinske kandidate koji čekaju potvrdu, dok bi konačna odluka trebala biti donesena 30. studenog. Ukrajina tako mora dati jamstva o napretku za ta tri grada.

Trenutačno jedino Kijev odgovara svim zahtjevima UEFA-e, ali samo za utakmice prvog kruga, četvrtfinala i polufinala. A ako Kijev želi biti domaćin finala europskog prvenstva morat će također do 30. studenog dati nova jamstva za sportske objekte, transport i smještaj.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije