UEFA-in izbor najboljih: U igri ostali Buffon, Messi i Ronaldo

Anadolija
UEFA-in izbor najboljih: U igri ostali Buffon, Messi i Ronaldo
Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je imena tri igrača i isto toliko igračica, koji su ostali u borbi za njeno priznanje, koje svake godine dodjeljuje najboljim pojedincima, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako su u UEFA-inom izboru za najboljeg fudbalera godine ostali: Gianluigi Buffon (Italija, Juventus), Lionel Messi (Argentina, Barcelona) i Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid)

U ženskoj konkurenciji u igri za veliko UEFA-ino priznanje ostale su: Pernille Harder (Danska, Wolfsburg i Linkopings), Dzsenifer Marozsan (Njemačka, Olympique Lyonnais) i Lieke Martens (Holandija, Rosengard i Barcelona).

Najbolje bira 80 trenera klubova koji su učestvovali u Ligi šampiona i Ligi Evrope prošle sezone, te 55 novinara iz zemalja članica UEFA-e.

Priznanja će biti dodijeljena na svečanoj ceremoniji, tokom žrijeba grupne faze Lige šampiona za sezonu 2017/18, koja će se održati u četvrtak, 24. augusta u Monacu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije