UEFA bez milosti: Žestoka kazna za Partizan zbog rasizma

Radiosarajevo.ba
UEFA bez milosti: Žestoka kazna za Partizan zbog rasizma
Foto: Arhiv / Transparent Grobara

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) drastično je kaznila Partizan zbog ponašanja navijača na meču sa turskom Malatijom.

Crno-bijeli su kažnjeni sa dvije utakmice bez navijača na domaćem terenu u narednim nastupima u evropskim takmičenjima.

Kako se navodi na sajtu UEFA-e, Partizan je kažnjen zbog rasističkog ponašanja, a koje se ogleda u zastavi za obilježjem keltskog krsta i povicima "pi**o ciganska" bivšem igraču Crvene zvezde Michelu Donaldu, o čemu je UEFA obavijestio predstavnik organizacije FARE.

Osim toga, Partizan je kažnjen i novčano 24.250 eura zbog bacanja predmeta na teren, bakljade i blokiranja stepeništa, iako je zvanični spiker nekoliko puta tokom utakmice zamolio navijače da ne blokiraju stepenište.

Kazna je izrečena po hitnom postupku, a na koju su sigurno uticale prethodne koje su crno-bijeli dobijali zbog sličnih dešavanja u Humskoj 1. Partizan će pokrenuti žalbeni postupak.

Na stadionu "Partizan" u četvrtak, u pobjedi nad Malatijom 3:1 bilo je 22.632 navijača. Crno-bijeli u četvrtak gostuju u Turskoj.

Ukoliko prođu dalje, u plej-ofu za Ligu Europe će igrati najvjerovatnije sa norveškim Moldeom, koji je u prvom meču III kola razbio grčki Aris 3:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije