Ubjedljiv poraz bh. juniorki: Norvežanke slavile sa 10:0

Radiosarajevo.ba
Ubjedljiv poraz bh. juniorki: Norvežanke slavile sa 10:0
Foto: NSBiH / "U-19" reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene su danas u Etno selu Stanišići od Norveške sa 0:10
"U-19" reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene su danas u Etno selu Stanišići od Norveške sa 0:10 u susretu drugog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Norvežanke su u 10' došle do prednosti. Anna Josendal je izvela korner, a u gužvi u kaznenom prostoru bh. tima najbolje se snalazi Malin Sunde i šalje loptu u mrežu.

Na 2:0 povisila je Rikke Bogetveit Nygard u 24' odličnim udarcem sa preko 20 metara.

Jenny Kristine Rosholm Olsen je u 35' odlično uposlila Nygard koja izlazi sama pred Iman Šljivo i postiže treći pogodak za Norvešku.

U 38' reprezentacija BiH je ostala sa deset igračica na terenu jer je Anđela Mitrović dobila drugi žuti karton.

Četvrti pogodak Norvežanke su postigle u 45'. Joanna Bakkelund je prošla po lijevoj strani i centrirala u kazneni prostor BiH, a Julie Blakstad glavom šalje loptu u mrežu.

Mathilde Alsaker Rogde se u 72' oslobodila svojih čuvarki i sa 15-ak metara iskosa sa lijeve strane pogađa suprotni ugao za 5:0.

Ista igračica na asistenciju Anne Josendal u 76' postiže šesti gol za Norvešku, dok je sedmi pogodak postigla Malin Sunde u 77'.

Elisabeth Terland u 82' ubacuje sa desne strane, a Rogde glavom sa peterca postiže gol. Za 9:0 pogađa Sunde u 85', a Sara Kanutte Fornes u 89' atraktivno „makazicama“ sa oko 15 metara postavlja konačan rezultat utakmice.

Nakon utkmice selektor Dragan Jevtić je izjavio: "Boli ovaj poraz i žao mi je igračica. Borile su se, dale su sve od sebe protiv zaista odlične ekipe Norveške. Teško je igrati protiv ovakvih timova i sa 11 igračica, a isključenje u prvom poluvremenu je još više otežalo posao. Pokušali smo da zbijemo redove, ali nije nas išlo i preostaje nam samo da čestitamo protivniku na zasluženoj pobjedi. Razlika u kvalitetu je očigledna."

U drugom meču grupe Češka Republika je sa 7:0 pobijedila Gruziju. Drugo kolo na programu je 8. septembra u 15:00 sati kada će se sastati Gruzija-BiH (Ugljevik), Češka Republika-Norveška (Etno selo Stanišići).

Nakon dva kola Norveška i Češka Republika imaju po 6 bodova, dok BiH i Gruzija nemaju nijedan.

Norveška-Bosna i Hercegovina 10:0 (4:0)

Etno selo Stanišići.

Sutkinja: Ewa Augustyn (Poljska).

Pomoćne sutkinje: Paulina Baranowska (Poljska), Vaiva Skipitiene (Litvanija).

4. sutkinja: Rasa Imanalijeva (Litvanija).

Golovi: 1:0 Sunde (10'), 2:0 Nygard (24'), 3:0 Nygard (35'), 4:0 Blakstad (45'), 5:0 Rogde (72'), 6:0 Rogde (76'), 7:0 Sunde (77'), 8:0 Rogde (82'), 9:0 Sunde (85'), 10:0 Fornes (89').

Žuti kartoni: Mitrović, Lukić, Crnoja, Gavrić (BiH).

Crveni karton: Mitrović (BiH).

Norveška: Karen Olive Sneve, Malin Sunde, Joanna Bakkelund, Elisabeth Terland, Rikke Bogetveit Nygard (46. Thea Bjelde), Olaug Tvedten, Jenny Kristine Rosholm Olsen (61. Mathilde Alsaker Rogde), Sara Iren Lindbak Horte (62. My Sorsdahl Haugland), Anna Josendal (77. Elin Ahgren Sorum), Julie Blakstad, Celin Bizet Ildhusoy (46. Sara Kanutte Fornes). Selektor: Nils Lexerod.

Bosna i Hercegovina: Iman Šljivo, Andrea Gavrić (90+6. Nafija Rahmanović), Dušica Lukić, Aldijana Šišić (46. Ena Taslidža), Vina Crnoja, Irma Jusanović (84. Nikolina Milović), Marija Damjanović (88. Alma Šečić), Đula Velagić, Minela Gačanica, Anđela Mitrović, Frančeska Šimić. Selektor: Dragan Jevtić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije