U toku proces licenciranja: Ko će u doigravanje za Prvu ligu FBiH?

0
Radiosarajevo.ba
U toku proces licenciranja: Ko će u doigravanje za Prvu ligu FBiH?
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

U toku je proces licenciranja i za Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a danas je održan sastanak u Nogometnom savezu FBiH.

Doigravanje za Prvu ligu FBiH igrat će četiri kluba iz četiri grupe Druge lige FBiH, a kako sada stoje stvari, to mogu biti NK Iskra Bugojno (Druga liga FBiH – Zapad), FK Gornji Rahić (Druga liga FBiH – Sjever), FK Klis Buturović-Polje (Druga liga FBiH – Jug) i NK Čelik Zenica/ FK Famos Hrasnica/NK Bosna Visoko (Druga liga FBiH – Centar), piše SCsport.

Ovi klubovi bili su na današnjem sastanku, te su upoznati sa svim protokolima koje trebaju ispoštovati.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Rok za dostavu neophodne dokumentacije, koja podrazumijeva pripremu desetina različitih izjava, odluka, ugovora i ostalih dokumenata, je 3. maj tekuće godine, nakon ćega će uslijediti sjednica prvostepene Komisije za licenciranje NSFBiH.

Interesantno je da je Iskra tek šestoplasirana na tabeli Druge lige FBiH Zapad, sa 30 bodova, ali čini se da niko od pet timova ispred nema interes za promocijom.

Lider ove grupe je s 54 boda GNK Bratstvo, a slijede Rurad, Sloga, Kiseljak i Brnjaci, pa tek onda Iskra, kojoj su ove sezone i oduzeta tri boda.

Situacija u grupi Sjever je još čudnija, pošto je pomenuti Gornji Rahić tek deveti na tabeli, s 13 bodova zaostatka za liderom Seonom.

Iznenađenje neće biti u Centru, gdje je Čelik ubjedljivi lider s deset bodova više od Famosa, dok je u grupi Jug Klis samo bod ispred Sloge i Kruševa.

Prvi susreti doigravanja bit će na rasporedu 7. juna (srijeda), a uzvrati 11. juna tekuće godine (nedjelja).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije