U Sarajevu organiziran svečani prijem povodom otvorenja Svjetskog prvenstva: Vrhunac jednog sna

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu organiziran svečani prijem povodom otvorenja Svjetskog prvenstva: Vrhunac jednog sna
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Prijem povodom otvaranja Svjetskog prvenstva

U povodu svečanog otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva Katar 2022., prvog Mundijala kojeg organizira jedna arapska država, ambasador Države Katar Nj. E. Sultan bin Ali Al-Khater organizirao je danas prigodan prijem u Hotelu Hils.

U veoma pozitivnoj i prijateljskoj atmosferi, prijemu su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz sportskog, kulturnog i uopće društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnici bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirani u Bosni i Hercegovini.

Uz prigodno druženje i uživanje u katarskoj kuhinji, gosti su poslije svečanog otvorenja imali priliku zajedno pogledati prvu utakmicu Mundijala između reprezentacija Države Katar i selekcije Ecuadora.

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

Bh. meteorolozi objavili prognozu: Za vikend nove padavine, kiša i snijeg!

Počeo je spektakl otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru: Stigao i Morgan Freeman

Počeo je spektakl otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru: Stigao i Morgan Freeman

"Čast nam je danas ugostiti predstavnike sportskog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, predstavnike bosanskohercegovačkih medija i diplomatskog kora akreditirane u Bosni i Hercegovini na svečanom prijemu povodom otvorenja 22. FIFA Svjetskog prvenstva koje se održava u mojoj zemlji, inače po prvi put u jednoj od arapskih država", kazao je ambasador Al-Khater, te naglasio:

"Ovo je vrhunac jednog sna i 12-godišnjeg rada na infrastrukturi i brojnim drugim sadržajima, kako bismo dokazali, prije svega sebi, ali i cijelom svijetu da Država Katar može organizirati globalne sportske događaje na vrhunskom nivou, Mundijal koji će ostati u sjećanju prijateljskih naroda širom svijeta. Želim da svi uživamo u nogometu i da u svijet pošaljimo globalnu poruku mira i neophodnog zajedništva, radi sreće i blagostanja svih nas".  

Trideset dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičit će se na jednom od najvećih sportskih događaja na svijetu od 20. novembra do 18. decembra.

FIFA je i ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada. Šezdeset i četiri utakmice odigrat će se na osam stadiona, od kojih je njih sedam izgrađeno za potrebe prvenstva. Svaki stadion imat će zabavnu i zonu za navijače.

Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će donirati 170.000 sjedišta državama kojima je potrebna sportska infrastruktura, u saradnji s FIFA-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije