U ponedjeljak okupljanje Zmajeva

Radiosarajevo.ba
U ponedjeljak okupljanje Zmajeva

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslab Blažević u ponedjeljak će u Zagrebu okupiti igrače i početi pripreme za dvije utakmice baraža protiv Portugala za plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine.

Okupljanje igrača najavljeno je za 14,00 sati u hotelu Westin u Zagrebu, a nakon ručka igrači će autobusom N/FSBiH krenuti u Novi Vinodolski i luksuzni turističko-sportski centar "Novi spa".

Ekipa će biti kompletna tek u večernjim satima, jer će neki igrači u Zagreb stići tek oko 17,00 sati.

"U Novom Vinodolskom imat ćemo najbolje moguće uvjete za rad. Tereni su perfektni, a na raspolaganju ćemo imati i sve druge potrebne sadržaje", rekao je Blažević za Dnevni avaz.

Selektora Blaževića je brinula povreda Miralema Pjanića, koji se sinoć odlično odigrao protiv Marseillea i upisao se u listu strijelaca, te bio asistent za jedan pogodak.

Vezano: Pjanić strijelac i asistent u remiju Lyona (VIDEO)

"Miralem dolazi i radit će s nama od prvog dana. Informacije koje imam su pozitivne i povreda nije te prirode da bi ga spriječila u tome da ne bude spreman za nastup u Lisabonu. Također, nema drugih problema s povredama. Svi igrači su spremni i zdravi. To su dobre vijesti i nadam se da će ostati takve do našeg okupljanja", rekao je Blažević.

Bosanski derbi njemačke lige između Hoffenheima i Wolfsburga Ćiro nije mogao pratiti, ali je portugalski selektor bio prisutan na tribinama.

"Znam da je portugalski selektor Carlos Queiroz bio na utakmici. Prati svaku sitnicu i vidi se da ne želi ništa prepustiti slučaju. Nadam se, ipak, da će ovaj stari lisac uspjeti prirediti neko iznenađenje za njega", govori Ćiro.

Selektor Blaževuić, kako kaže, nikako ne spava razmišljajući o Portugalcima i meču koji će unaprijed biti analiziran hiljadu puta.

Napravili smo čudo

"Do sada smo napravili čudo plasmanom u baraž. Sada moramo napraviti još jedno da bismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Koliko više znam o Portugalcima, toliko sam više svjestan koliko smo jakog protivnika dobili. U Lisabonu ćemo morati biti na vrhuncu naših moći i sposobnosti. Sve manje od toga neće nam vrijediti. Morat ćemo biti najbolji", rekao je za Avaz Blažević.

Zmajevi će na pripremama u Novom Vinodolskom odigrati i jednu test utakmicu, a protivnik će biti lokalni četveroligaš.

"Igrat ćemo s našim domaćinima jer sam procijenio da bi igračima bilo prenaporno voziti se oko sat do Rijeke i sat nazad. Isprobat ćemo neke kombinacije i mislim da će to biti dobar jači trening", smatra Ćiro.

Kartoni tabu tema

"Leti iz tima koga čujem da priča o kartonima. Ne želim da nas opterećuju niti neizvjesnošću oko nastupa Cristiana Ronalda. Sa njim ili bez njega Portugalci su izuzetno jak i neugodan suparnik", rekao je Blažević za San.

Na selektorovom popisu je rekordni broj kandidata, makar i svaki tramvajdžija zna barem desetoricu koja će istrčati u Lisabonu. Nikad tako nije bilo ranije. Blažević je pozivom želio neke nagraditi, osim toga, veći broj je i zbog mogućnosti da zbog kartona ispadne neko od standardnih.

Čeka se odluka za Medunjanina

U Nogometnom savezu naše zemlje stigle su informacije da bi odluka o promjeni nogometnog državljanstva za Harisa Medunjanina mogla biti poznata već

Pozitivan rasplet situacije otklonio bi nervozu izazvanu dodatnim čekanjem, a i pojačao vezni red našeg nacionalnog tima za jedno kvalitetno nogometno ime.
NSBiH je u FIFA-u poslao svu traženu dokumentaciju i pravno nema nikakvih prepreka da odluka bude donesena u našu korist.

Iz Sarajeva u Lisabon

Reprezentativci će se pripremati u Novom Vinodolskom do četvrtka, kada bh ekspedicija dolazi za Sarajevo, kako bi se spakirale stvari za Portugal. Za Lisabon se kreće u petak u jutarnjim satima. U Bosni i Hercegovini nogomet i utakmica sa baražom jedina je tema. Čak i oni koji odlučuju o sudbini zemlje, više pričaju o šansama naše reprezentacija protiv Portugala, negoli o temama za još jedan “povijesni” sastanak u Butmiru na kojem će se pričati o ustavnim reformama. Sve su oči uprte u Ćiru.

Podsjetimo selektor Blažević je na okupljanje pozvao 24 igrača.

Na spisku se nalaze:
Asmir Begović, Kenan Hasagić, Nemanja Supić, Džemal Berberović, Dario Damjanović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Boris Pandža, Adnan Mravac, Ninoslav Milenković, Damir Mirvić, Sanel Jahić, Admir Vladavić, Haris Medunjanin, Emir Zec, Sejad Salihović, Elvir Rahimić, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić, Samir Muratović, Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, Semir Štilić, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Edin Džeko.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije