U petak odluka o dolasku 'Hordi zla' na Grbavicu

Radiosarajevo.ba
U petak odluka o dolasku 'Hordi zla' na Grbavicu


Na jučerašnjem sastanku predstavnika Komiteta za normalizaciju N/FSBiH i predstavnika klubova raspravljalo se o sigurnosnoj situaciji na bh. stadionima i koracima da se ona popravi.

"Pričali smo o prekinutim utakmicama u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu. Savez će sa sigurnosnim strukturama na državnom nivou pokušati zakonski riješiti problematiku u smislu usaglašavanja zakona, dok klubovi sa svoje strane moraju uložiti više truda da ostvare bolju saradnju sa svojim navijačima, ali i ostalim klubovima. Moramo poduzeti sve raspoložive mjere da spriječimo ponavljanje incidenata", rekao je za Dnevni avaz generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković.

Podsjećamo, Komitet za normalizaciju je 7. oktobr, zbog incidenata u Banjaluci, Mostaru, Istočnom Sarajevu, Trebinju i Sarajevu, zabranio organizovan dolazak gostujućih navijača na utakmice Premijer lige BiH i završnice Kupa naše zemlje do završetka jesenje polusezone.

FK Sarajevo zatražilo presedan za gradski derbi

U utorak je trebao biti sastanak članova Komiteta, ali on nije održan zbog izostanka predsjednika Ivice Osima.

Na tom sastanku trebao je biti razmotren zahtjev Sarajeva da se dozvoli njihovim navijačima da prisustvuju devedesetosmom gradskom derbiju na Grbavici.

"O tome ćemo razgovarati u petak. Ne znam šta će biti odlučeno, ali je činjenica da nakon donošenja odluke nije bilo incidenata, što potvrđuje opravdanost poteza", rekao je za Avaz Baković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije