U najgori tim izabrani Ibrahimović, Muller, Lewandowski...

Anadolija
U najgori tim izabrani Ibrahimović, Muller, Lewandowski...
Ugledni španski sportski list Marca izabrao je najgori tim Evropskog fudbalskog prvenstva, igranog od 10. juna do 10. jula ove godine u Francuskoj, a zanimljivo među one koje su podbacili uvršten je i finalista - Paul Pogba.

U najlošijoj ekipi najviše igrača imaju Englezi i Španci, po trojicu, izbor je jednog od renomiranijih svjetskih sportskih listova.

Za golmana najgoreg tima uvršten je Englez Joe Hart. U sastavu u formaciji 3-4-3 kompletnu odbranu čine Španci, tj. Jordi Alaba, Sergio Ramos i Juanfran. Englez Raheem Sterling, Francuz Paul Pogba, Turčin Arda Turan i Nijemac Thomas Muller izabrani su u najlošiji vezni red šampionata, dok su među „promašenim napadačima“ na EP-u Zlatan Ibrahimović (Švedska), Robert Lewandowski (Poljska) i Harry Kane (Engleska).

Marca - U najgori tim izabrani Ibrahimović, Muller, Lewandowski...

Podsjetimo, u finalu odigranom prošle nedjelje na „Stade de Franceu“ u Saint-Denisu Portugal je pobijedio Francusku, pogotkom Edera u 109. minutu, odnosno poslije produžetaka, rezultatom 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije