U Mostaru popravni ispit za Sarajevo

Radiosarajevo.ba
U Mostaru popravni ispit za Sarajevo

Danas se igraju preostale utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine među kojima bi najzanimljivija mogla biti ona u Mostaru gdje Zrinjski dočekuje Sarajevo.

Nakon 0:0 u Mostaru i 1:1 na Koševu bordo tim je ispao iz Kupa te će ovo biti svojevrsna prilika za revanš.

Sarajevo je i ovaj put u Mostar otputovalo u nepotpunom sastavu, te trener Mehmed Janjoš neće moći računati na čak dvojicu standardnih prvotimaca.

"Na putovanje nisu pošli Maksumić, koji je suspendiran zbog tri žuta kartona, te povrijeđeni Janjoš. Ostali igrači su spremni za nastup i atmosfera u ekipi je dobra iako smo u srijedu izbačeni iz Kupa BiH", rekao je Janjoš za Dnevni avaz, te dodao:

"Idemo pokušati ponoviti dobru igru i ostvariti bolji rezultat. Šteta je što u Kupu nismo pobijedili jer smo imali dobrih prilika. Sada je situacija drugačija. Okrenuli smo se samo Premijer ligi."

Nogometaši Olimpika idu u goste ekipi Slavije koja se nalazi u krizi, te bi gubljenje bodova na domaćem terenu bilo ravno katastrofi. Olimpik se također nakon ispadanja iz Kupa BiH okrenuo Premijer ligi, a da izabranici Milomira Odovića neće imati lagan posao potvrdio je i trener Olimpika:

"Danas čemo igrati napadački, želim pobjedu iz Istočnog Sarajeva. Slavija je jedna kvalitetna ekipa koja se nalazi u maloj krizi i sigurno je da će dati sve da dođu do pobjede ali neka oni razmišljaju o nama a ne mi o njima. Svi su spremni i maksimalno koncentrisani na utakmicu. u Istočno Sarajevo idemo po nova tri boda", rekao je Vlatko Glavaš za Sportin.ba.

Leotar gostuje u Širokom Brijegu, a Borče Sredojević, trener Trebinjaca i pomoćnih selektora Blaževića, najavio je napadačku igru:

"Ponovo ćemo igrati našu igru i ako budemo igrali hrabro i onako kako znamo rezultat neće izostati. Ekipa Leotara iz kola u kolo pokazuje da naši rezultati nisu iznenađenje, u svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će biti i danas u Širokom Brijegu", rekao je šef stručnog štaba Leotara za sportin.ba

Inače obje ekipe se nalaze u samom vrhu tabele tako da će i ova utakmica imati sve odlike derbija.

11. kolo Premijer lige BiH:


Zrinjski - Sarajevo 13:00
Široki - Leotar 14:00
Slavija - Olimpik 14:00

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije