U FK Velež ogorčeni: Žalit ćemo se na kaznu Ibre Rahimića

A. S.
U FK Velež ogorčeni: Žalit ćemo se na kaznu Ibre Rahimića
Foto: FK Velež / Ibro Rahimić

Kazna za našeg trenera Ibru Rahimića od četiri mjeseca zabrane vršenja dužnosti je previsoka i na ovome sigurno neće ostati. Pripremili smo žalbu i uskoro ćemo je poslati na adresu Fudbalskog saveza federacije BiH.

To su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Fudbalskog kluba Velež, nakon što je Disciplinska komisija Nogometnog saveza FBiH suspendirala Ibru Rahimića, šefa stručnog štaba mostarskog kluba, na četiri mjeseca zbog incidenta na utakmici protiv Olimpika.

„Postojao je čak i prijedlog o suspenziji na šest mjeseci, no na kraju je treneru Rođenih izrečena nešto blaža kazna“, saznajemo iz NS FBiH.

Rahimić je suspendiran zbog sukoba i psovki koje je uputio igračima Olimpika Zajkom Zebom, odnosno Danijelom Stojanovićem.

FK Olimpik ranije je zbog ovog slučaja kažnjen sa 500 KM zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehnike u susretu protiv Veleža.

Sa 1.000 KM kažnjen je i Damir Dizdar, predsjednik Vukova sa Otoke, dok su Zajko Zeba i Danijel Stojanović kažnjeni sa po 500 KM.

Veležu je izrečena kazna od 2.000 KM zbog pirotehnike, ali i povreda propisa.

Više o ovoj temi, ali i posljednjim dešavanjima u FK Velež, možete pratiti na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije