'U Dablinu smo dobili smo ono što smo i zaslužili'

Radiosarajevo.ba
'U Dablinu smo dobili smo ono što smo i zaslužili'


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je odigrala prvi, od dva prijateljska susreta planirana u maju. Izabranici Safeta Sušića i u porazu od Irske Dublinu izgledali su sve, samo ne kao tim.

"Utakmica je bila loša, potpuno smo podbacili. Na kraju smo dobili ono što smo i zaslužili. No, to je bilo i očekivano, jer nismo bili u najboljem stanju. Nakon desetak dana odmora, teško je igrati utakmicu sa samo jednim treningom. Jedno je raditi samostalno i pokušavati održavati formu, a drugo je, ipak, izaći na teren i igrati protiv selekcije koja je već dugo u trenažnom procesu. Drugo poluvrijeme smo, praktično, prešetali. Bili smo daleko od lopte, sporo smo se kretali", pravdao je u napadač našeg tima Edin Džeko u razgovoru za Dnevni avaz.

Džeko u porazu od Irske ne vidi ništa zabrinjavajuće po našu selekciju, jer kako kaže, naš državni tim je tako igrao pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje su do sada bile najuspješnije.

U četvrtak 31. maja Zmajeve očekuje meč sa Meksikom, a napadač našeg državnog tima, u razgovoru za Dnevni avaz, rekao je kako smatra da će on i saigrači znatno bolju partiju pružiti u Chicagu.

"Do Meksika ćemo imati nekoliko treninga tako da ćemo sigurno biti u boljem stanju nego što smo bili protiv Irske", zaključio je Džeko, izrazivši žaljenje što navijači BiH koji su doputovali iz svih dijelova Evrope, nisu mogli vidjeti bolji nastup svojih miljenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije