U čast Švabe - Štrausa: Ivica Osim postao počasni predsjednik Želje (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
U čast Švabe - Štrausa: Ivica Osim postao počasni predsjednik Želje (VIDEO)

Vedran Vukotić na Izbornoj skupštini danas je jednoglasno imenovan za novog predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva. 

Vedran Vukotić novi predsjednik FK Željezničar

Na današnjoj skupštini FK Željezničar, legenda Željezničara i bh. fudbala, Ivica Osim izabran je za počasnog predsjednika ovog kluba.

Prisutni su imali priliku pogledati i dvominutni video sa najistaknutijim trenucima igračke i trenerske karijere Ivice Osima. 

Ivica Osim je rođen u Sarajevu 1941. godine. Kako je odrastao na Grbavici, aktivno je počeo trenirati fudbal u Željezničaru. Po izlasku iz juniora, počeo je igrati za prvi tim u sezoni 1959/1960. Za Klub je nastupao ukupno 11 godina, za koje vrijeme je sakupio 250 zvaničnih nastupa i postigao 75 golova. 1970. godine odlazi u Francusku gdje će igrati za Strasbourg, Sedan i Valenciennes.

Štraus je, kako je još bio poznat zbog plave kose, nastupao i za reprezentaciju bivše Jugoslavije. Igračku karijeru je okončao 1978. godine, nakon čega se vrlo uspješno počeo baviti trenerskim poslom. Sa uspjehom je vodio Željezničar od 1978. do 1986. Bio je još selektor reprezentacije Jugoslavije, trener Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda, da bi posljednji trenerski angažman imao kao selektor Japana.

U videu se podsjeća i na Štrausovu historijsku ostavku 1992, kada je napustio štab begradskog Partizana, u znak solidarnosti sa svojim Sarajlijama.

U čast Švabe - Štrausa, uz muziku Johanna Štrausa. Pogledajte video!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije