U borbi za titulu najboljeg igrača Eura

Radiosarajevo.ba
U borbi za titulu najboljeg igrača Eura

Velika je konkurencija među igračima Evropskog nogometnog prvenstva kada je riječ o izboru najboljeg nogometaša, a u nastavku pogledajte ko bi prema statističkim podacima mogao osvojiti ovu titulu.

Prema statistikama sa EP-a Xavi Hernandez najaktivniji je veznjak sa 533 dodavanja (85 % uspješnosti), te sa najvećim brojem preciznih dodavanja. Nakon njega tu su Xabi Alonso sa 499 dodavanja (83 %), Andrea Pirlo sa 459 dodavanja (77 %), a prvih pet zatvaraju Sergio Busquets te Bastian Schweinsteiger.

Na oficijelnoj stranici UEFA-e nalazi se Castrol Index gdje se mjeri cjelokupan uticaj igrača na igru u ekipi - svaki sprint igrača, dodavanja, udarac...Ovdje je najbolje pozicionirani igrač Eura Cristiano Ronaldo sa ocjenom 9.65, drugi je Pepe, a treći Gerrard Pique. Xabi Alonso nalazi se na četvrtoj poziciji, Balotelli je šesti, a Pirlo tek na 21. mjestu

Aršavin, Silva, Gerrard i Mesut Ozil sa po tri dodavanja za gol, drže titulu najboljeg asistenta na prvenstvu, a slijede ih Pirlo, Nani i Schweini sa dvije uspješne asistencije. Najviše udaraca u okvir gola uputili su Ronaldo, Balotelli, Iniesta i Benzema.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije