'U blagajni N/FSBiH nedostaje više od milion KM'

Radiosarajevo.ba
'U blagajni N/FSBiH nedostaje više od milion KM'


Nakon što je nezavisna revizorska kuća prvi put uradila finansijski izvještaj, pokazalo se kako u blagajni Nogometnog saveza BiH, po osnovi utroška ulaznica s utakmica seniorske nogometne reprezentacije BiH nedostaje oko 450.000 KM, piše današnji Večernji list BiH, koji je došao u posjed kopije izvještaja u kojem se po stavkama vide nedostaci u blagajni NSBiH.

"Nisam vidio taj dokument, ali prema usmenim informacijama koje imam, nedostaci u blagajni Saveza iznose gotovo više od miliona. Nije mi poznato koliko tačno nedostaje novca po stavci prihoda od utakmica reprezentacije", kazao je Dino Begić, član Komiteta za normalizaciju NSBiH.

U izvještaju se navodi da, primjerice, iz 2006. nedostaje 15.804 KM za koje je Savez kupio ulaznice za Svjetsko prvenstvo. Taj novac nakon distribucije ulaznica nije vraćen u blagajnu. Iz 2008. nedostaju potraživanja za ulaznice sa susreta bh. reprezentacije protiv Makedonije, Bugarske, Estonije i Armenije u iznosu od 151.350 KM.

Nedostaje i novac od ulaznica za utakmice dodatnih kvalifikacija BiH - Portugal iz 2009. godine (86.125 KM) te od susreta s Belgijom (21.590 KM), piše Večernji list.

"Cilj nam je da završni račun za 2011. bude doveden na nulu, ali i da konačno utvrdimo stvarno stanje. Ako u svemu bude nešto upitno, utvrdit ćemo odgovornost. Ko bude kriv za dubioze, za njih će odgovarati", rekao je Begić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije