... / Tužna istina o transferu Sale: Ovaj razgovor otkriva šta se zapravo dešavalo

23. 05. 2019. u 12:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 15

Premda su prošla četiri mjeseca otkako je Emiliano Sala izgubio život u avionskoj nesreći, i dalje je to aktualna tema u kojoj se i dalje pokušavaju razotkriti svi detalji.

Jedan je otkrio francuski L’Equipe koji je emitirao dokumentaran film u kojem je snimljen Salin razgovor s njegovim prijateljem prije transfera u Cardiff, a u koji Argentinac uopće nije htio ići.

"Sinoć sam poslao poruku menadžeru koji me nazvao nekoliko sati kasnije. Razgovarali smo i rekao mi je da mu je sin vlasnika Nantesa Franck Kita poslao poruku da trebaju razgovarati, nazvao ga je i on mu je rekao da me žele prodati. Došla je ta ponuda Cardiffa i Nantes je ispregovarao visoku odštetu, stoga je pod svaku cijenu želio moj odlazak tamo. Istina je da je ugovor dobar, ali iz nogometne perspektive nije mi zanimljiv taj transfer", govorio je Sala.

"Ne bojim se odlaska tamo jer sam se morao stalno boriti kroz svoju karijeru. Rekao sam menadžeru da mi mora pronaći nešto bolje do kraja prijelaznog roka i obavijestio je Cardiff da neće biti ništa od transfera jer nije htio da tamo idem. Istina je da bih volio angažman koji je zanimljiv i u nogometnom dijelu i po pitanju ugovora, ali nekada ne možeš imati oboje. Ne želim razgovarati s Kitom jer se ne želim razljutiti, on je neko od koga mi je mučno kada se s njim nađem licem u lice."

Niko Salu nije ni pitao želi li ići u Wales.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA