Tuzlanski derbi na katastrofalnom Tušnju završen bez pobjednika

Radiosarajevo.ba
Tuzlanski derbi na katastrofalnom Tušnju završen bez pobjednika
Foto: FK Tuzla City / Tuzla City razbila Zvijezdu

Prvi gradski derbi koji je odigran danas u 18. kolu Premijer lige BiH završen je remijem Slobode i Tuzla Cityja na Tušnju od 1:1.

Tako su ovi gradski rivali podijelili bodove, u jednoj jako kvalitetnoj, prije svega borbenoj utakmici po teškom terenu, u kojoj smo vidjeli i jedan crveni karton, a zaradio ga je kapiten Slobode Amar Beganović.

Sloboda je angažovanije ušla u ovu utakmicu i bila je bolji protivnik na terenu u uvodnim minutama, ali u 8. minuti prvi prijete nominalni gosti na ovom meču.

Tada je Dženis Beganović pogodio stativu gola Slobode udarcem s distance. Gledali smo jako borbenu i dobru utakmicu, uprkos teškom terenu, a prvi gol dolazi u 20. minuti.

Tada je povela Sloboda, kada je Muminović kratko odbio loptu, a na pravom se mjestu našao Amer Bekić, koji ju je poslao u mrežu Tuzla Cityja za 1:0.

Nakon toga se probudio Tuzla City, koji u 32. minuti prijeti preko Šarčevića. On je sjajno prošao po strani, poslao povratnu loptu, ali niko od njegovih saigrača je nije uspio zahvatiti.

U finišu prvog dijela je šansu imao i Ramić, ali nije uspio pogoditi za poravnanje.

Nastavak donosi jako dobru igru Tuzla Cityja, koji na sjajan način otvara drugo poluvrijeme.

Vršili su momci Elvira Baljića veliki pritisak, koji je urodio plodom, pošto su u 49. minuti dobili jedanaesterac. Amar Beganović je namjerno igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija mu je pokazao crveni karton, a Tuzla Cityju dodijelio penal.

Siguran je s bijele tačke ponovo bio Vojo Ubiparip za 1:1.

Bolje su “gosti” od tada stajali na terenu, a Sloboda se morala povući zbog igrača manje.

Ipak, od sredine drugog dijela znatno je opao tempo utakmice, a bio je primjetan umor igrača u oba tima, kojem je sigurno doprinijeo i jako težak teren za igru.

Posljednje uzbuđenje na meču je viđeno još u 66. minuti, kada je Ramić zaprijetio, ali je šutirao preko gola.

Na kraju je Sloboda pokušala napraviti pritisak, izvela je tri vezana kornera u posljednjim minutama, ali nije bilo opasnosti po Muminovića.

Završeno je bez pobjednika, 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije