Tuzla City razbila Zvijezdu na gostovanju: Petarda Bošnjakovićeve ekipe

Radiosarajevo.ba
Tuzla City razbila Zvijezdu na gostovanju: Petarda Bošnjakovićeve ekipe
Foto: FK Tuzla City / Tuzla City razbila Zvijezdu

Tuzla City je sjajno otvorila novu sezonu u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine i u prvom kolu na gostovanju “razbila” je Zvijezdu 09 (1:5).

Na početku utakmice nije bilo uzbuđenja, a Tuzla City je povela u 23. minuti kada je pogodio Crnkić. Zvijezda je napadala i stvarala šanse, a najopasniji je bio Badji, međutim Tuzlaci su došli do drugog gola u 36. minuti. Crnkić je ponovo pogodio, ovaj put nakon odlične akcije.

U finišu prvog poluvremena nakon nesporazuma u zadnjoj liniji domaći su postigli autogol za 0:3. Mrežu je zatresao Tojčić. Zvijezda je smanjila na 1:3 u 50. minuti golom Markovića. U nastavku obje ekipe su imale šansi, ali Tuzla City je čuvala svoj gol.

U 74. minuti dosuđen je penal za goste koji je u gol pretvorio Ubiparip. Nije se dugo čekalo na novi pogodak. Peti gol za tim Milenka Bošnjakovića postigao je Ramić u 82. minuti. Do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije