Tuzla City deklasirana od Veleža, hat-trick Mlinarića

0
Radiosarajevo.ba
Tuzla City deklasirana od Veleža, hat-trick Mlinarića
Foto: Privatni album / Tuzla City Velež

Na sationu "Tušanj" odigrana je prva utakmica posljednjeg, 33. kola Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Veleža koja završena rezultatom 1:5 za "Rođene".

U 31. minuti Velež zasluženo dolazi do vodstva. Edo Vehabović je asistirao odličnom Mihaelu Mlinariću koji pogađa za 0:1.

Osam minuta poslije Velež udvostručuje vodstvo i to ponovo golom Mlinarića. Ovoga puta je Denis Zvonić uputio odlično dodavanje, Mlinarić je pobjegao odbrani Tuzla Cityja i savladao je golmana za svoj drugi pogodak danas i četvrti u posljednje dvije utakmice.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Prvo poluvrijeme završeno je zasluženim vodstvom Veleža rezultatom 2:0. "Rođeni" su se od početka nametnuli kao nadmoćniji rival i u tom tempu su igrali skoro cijelo prvo poluvrijeme.

U drugo poluvrijeme Rođeni su ušli dosta furiozno, u 47 minuti susreta povećavaju vodstvo na 3:0 golom Dine Halilovića, a osam minuta poslije, tačnije u 55 minuti Tarik Šikalo postiže pogodak za 4:0.

U 82 minuti susreta domaćini smanju prednost na 4:1 golom Irfana Hadžića, sedam minuta poslije gosti ponovo povećavaju svoju prednost na 5:1 hat trickom Mlinarića.

Premijer liga BiH

Tuzla City - FK Velež 1:5

Standings provided by Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije