Tuga u Engleskoj: Klub iz Premier lige odao počast preminulom Bosancu

Radiosarajevo.ba
Tuga u Engleskoj: Klub iz Premier lige odao počast preminulom Bosancu
Twitter / Adem Gredelj je porijeklom iz Prijedora

Utakmicu Premier lige Engleske između Crystal Palacea i Leicester Cityja (0:2) tužnim povodom obilježio je jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Proteklog vikenda, od srčanog udara u Londonu preminuo je 52-godišnji Adem Gredelj, šef osiguranja prvog tima ovog kluba iz Londona.

Ljekari su se više sati borili za njegov život, nažalost, pomoći nije bilo.

Njegov klub Crystal Palace je u znak poštovanja prema rano izgubljenom članu, jučerašnju utakmicu odigrao sa “crnim florom” oko ruke, a u 52. minuti cijeli stadion je prigodnim aplauzom odao počast šefu svog osiguranja, prenosi Bhdinfodesk.com.

Adem Gredelj je porijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, i nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za osiguranje lica i objekata.

Zbog svoje stručnosti i posvećenosti poslu, prije nekoliko godina dobio je ovu izuzetnu važnu poziciju u Crystal Palace.

Iza njega su ostali supruga, sin i kćerka, tačan datum dženaze u Londonu i sahrane u Prijedoru bit će nakandno objavljen.

Dirljivom porukom na oficijelnoj web stranici FC Crystal Palace od Adema Gredelja su se oprostili i članovi kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije