Trošili su kao ludi: Deset najskupljih transfera prelaznog roka

Radiosarajevo.ba
Trošili su kao ludi: Deset najskupljih transfera prelaznog roka
Luda ljetna pijaca je završena. Englezi su oborili rekord s potrošenih vrtoglavih 1.165 milijardi funti. Trošili su i Talijani, a dobili smo i najskuplji transfer u historiji fudbala.

Paul Pogba (105 miliona eura)

Paul Pogba se vratio u Manchester United u najvećem transferu svih vremena. Crveni đavoli su za njegove usluge platili nevjerovatnih 105 miliona eura.

Gonzalo Higuain (90 miliona eura)

Napadač Napolija prešao je u redove ljutog rivala Juventusa. Stara dama je za fudbalera koji je prošle sezone postigao 36 golova u Seriji A, platila 90 miliona eura. Potpisao je ugovor s Juventusom na pet godina.

John Stones (56.4 miliona eura)

John Stones je iz redova Evertona prešao u Manchester City za velikih 56.4 miliona eura. Najveći je to transfer Pepa Guardiole od dolaska u redove Građana.

David Luiz (45 miliona eura)

Chelsea je vratio Davida Luiza za 45 miliona eura, nakon što ga je prethodno prodao u PSG za 49.5 miliona eura.

Joao Mario (45 miliona eura)

Joao Mario je najskuplje pojačanje Intera u ovom prelaznom roku. Plaćen je Sportingu iz Lisabona 45 miliona eura. Inter je doveo i novog trenera, a na klupu ekipe iz Milana sjeo je Frank de Boer.

Leroy Sane (43.9 miliona eura)

Mladi Sane koji je u Bundesligi postigao osam golova u 33 utakmice, pojačao je redove Manchester Cityja. Bio je dio i reprezentacije Njemačke, s debi još uvijek nije upisao zbog povrede.

Granti Xhaka (41.5 miliona eura)

Švicarac je iz redova Borussije Monchengladbach prešao u Arsenal, a plaćen je 41.5 miliona eura. Xhaka je u Arsenalu "uzeo" mjesto Jacku Wilshereu.

Shkodran Mustafi (41.5 miliona eura)

Reprezentativac Njemačke, Shkodran Mustafi napustio je Valenciju i došao u Arsenal za istu cijenu kao i Xhaka.

Sadio Mane (40.3 miliona eura)

Nakon dvije odlične sezone u Southamptonu u kojima je postigao 25 golova u svim takmičenjima, Sadio Mane je stigao na Anfield. Već u prvom susretu bio je impresivan i postigao prelijep pogodak u trijumfu Liverpoola protiv Arsenala (4:3).

Michy Batshuayi (39.4 miliona eura)

Na desetom mjestu je Michy Batshuayi. Ovaj Belgijanac (22) došao je iz redova Marseillea u Chelsea. U poršloj sezoni za ekipu iz Marseillea postigao je 23 gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije