Trener Zrinjskog uoči susreta sa FK Željezničar: 'Nije mi jasno kako su u zoni ispadanja'

0
Radiosarajevo.ba
Trener Zrinjskog uoči susreta sa FK Željezničar: 'Nije mi jasno kako su u zoni ispadanja'
Foto: Screenshot/YouTube / Željko Petrović

Fudbaleri Zrinjskog sutra će na Stadionu pod Bijelim brijegom" u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti ekipu Željezničara.

Zrinjski se nakon poraza od Borca u Mostaru skoro potpuno oprostio od utrke titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Ali kako Željko Petrović, šef stručnog štaba ističe, borit će se do kraja, posebno kroz Kup Bosne i Hercegovine. Također, Petrović je već na početku današnje konferencije za medije iznio nekoliko pohvala na račun Plavih koji već 11 utakmica uzastopno ne znaju za pobjedu u gostima.

"Igramo protiv jednog ozbiljnog protivnika. Ne želim ulaziti u njihove kvalitete, ali nije mi jasno kako je Željezničar dole u zoni ispadanja. To je odlična ekipa, ali mi igramo kući, imamo navijače, teren i sve. Pozivam navijače da dođu, treba nam još više njihove podrške. Malo se uvukao strah u ekipu jer smo morali pobijediti svaku utakmicu da bi imali šanse za titulu. Trebamo se boriti do kraja, drugi smo, u polufinalu Kupa", rekao je Petrović.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Zrinjski je Željezničaru gostovao u prvom kolu nastavka sezone, sredinom februara. Tada je bilo 0:0, a Plavi su bili nešto bolji rival na terenu. Odgovorio je Petrović na pitanje koliko će sutrašnja utakmica biti drugačija u odnosu na tu.

"Ogromna je razlika za Želju. Njima je stadion stalno ispunjen i navijači im daju motivaciju da igraju. Oni imaju stil takav kakav jeste i to navijači vole. Mislim da sutra ovdje dolaze s drugačijom taktikom. To je dobra ekipa s iskusnim trenerom i moramo da budemo pravi", izjavio je Petrović, te se potom osvrnuo na činjenicu da je njegova ekipa daleko od titule prvaka:

NSBiH odredio sudije za naredno kolo Premijer lige: Evo ko dijeli pravdu na meču Sarajevo - GOŠK

NSBiH odredio sudije za naredno kolo Premijer lige: Evo ko dijeli pravdu na meču Sarajevo - GOŠK

"Još nismo ono što bismo trebali da budemo. Nismo navikli da budemo drugi. Pričamo svaki dan i igrači mi samo kažu 'šefe nastavi ovako kako radimo, isplatit će se'. Vjeruju u ovo. Ja pokušavam da se pogledam u ogledalo i vidim da li sam ja za ovo kriv, ali mislim da će se ovaj rad isplatiti".

Otkrio je da pojedini igrači imaju problem s povredama i da ekipa vjerovatno neće biti kompletna, ali nije govorio o imenima.

Odgovorio je i na konstataciju jednog novinara da će Željezničar sutra "gristi" na terenu jer mu bodovi trebaju za opstanak u društvu najboljih.

"Ja se ne slažem s tim da neko ne grize i da ne daje sve od sebe. Igrao sam i bio u mnogo zemalja tokom 20 godina i nisam to nigdje vidio, a vidjeli ste Želju protiv nas i Sarajeva. Ni protiv Zvijezde 09 nisam vidio da neko ne grize, ali uđeš u kontraritam i dešavaju ti se takve stvari da gubiš. Željo ima bolju ekipu od mnogih koje su iznad njih. Bit će to prava utakmica, a nama je najvažnije da izađemo sa zdravim igračima", zaključio je Petrović.

Podsjetimo, susret između Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu, 16. marta, na Stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru od 16 sati, piše scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije