Trener nad trenerima: Miroslav Ćiro Blažević dobio mural u Travniku

0
Radiosarajevo.ba
Trener nad trenerima: Miroslav Ćiro Blažević dobio mural u Travniku
Foto: Printscreen / Mural Ćiri Blaževiću

Miroslav Ćiro Blažević je bivši selektor Hrvatske nogometne reprezentacije, Irana, Bosne i Hercegovine i Švicarske. Preminuo je 8. februara, u 88. godini života.

Rodio se 10.2.1935. godine u Travniku u Bosni i Hercegovini, od majke Kate i oca Mate. Uvijek je s ponosom isticao da dolazi iz Travnika, a građani su se odlučili odužiti muralom u centru grada:

"Ja sam sa velikim ponosom, sa velikim dostojanstvom se falio oduvijek da sam ja iz Travnika", stoji na muralu koji se nalazi iza crkve sv. Ivana Krstitelja.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Na muralu se može vidjeti Ćiru s ključevima grada koje mu je uručio načelnik Kenan Dautović prošle godine. Tada je zaradio priznanje počasnog građanina Travnika.

Stadion Pirota uskoro bi mogao dobiti ime po Ćiri, a do tada on će živjeti u centru grada.

Svojim javnim nastupima, gdje je bez dlake na jeziku, a ponekad i s ponekom prostom riječi, davao komentare svima onima koji su mu se našli na putu, novinarima, političarima, ali i ponekim navijačima, Ćiro je dobio veliki broj simpatizera diljem bivše Jugoslavije i tako dobio nadimke "Trener nad trenerima", i "čudotvorac".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije