Treće uzastopno slavlje Seville: Liverpool potopljen u drugom poluvremenu

Radiosarajevo.ba
Treće uzastopno slavlje Seville: Liverpool potopljen u drugom poluvremenu
/ EPA
Nastavlja se dominacija Seville u Europskoj ligi. Tim iz Andaluzije treći put uzastopno slavio je u ovom takmičenju. Na St. Jakob parku u Baselu Sevilla je bila bolja od Liverpoola 3:1.

U prvom poluvremu bolji tim na terenu bio je Liverpool. Nadmoć "redsa" krunisana je u 35. minuti kada je Daniel Sturridge sjajnim udarcem vanjskim dijelom kopačke savladao Davida Soriju i izazvao erupciju oduševljenja među navijačima Liverpoola.

Malo je nedostajalo da peterostruki europski prvak na odmor ode s dva gola prednosti, no pogodak Dejana Lovrena poništen je zbog ofsajda.

U drugom poluvremenu kao da su na teren izašli neki drugi timovi. U 17. sekundi nastavka izjednačenje. Brazilac Mariano obavio je glavninu posla, a najboljem strijelcu Seville Kevinu Gameiru nije bilo teško da pogodi mrežu Liverpoola za izjednačenje 1:1.

Potom su Španci promašili nekoliko šansi prije nego je Coke sjajnim udarcem s 20-ak metara u 64. minuti savladao Mignoleta za vodstvo Seville 2:1. Samo šest minuta kasnije Coke je još jednom pogodio gol za konačnih 3:1 i peti trijumf Seville u slabijem europskom klupskom takmičenju.

Pobjedom u finalu Europske lige Sevilla je izborila plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije