Transferi iz Premijer lige BiH: Krupa na Vrbasu prodala igrača za 300.000 KM

Radiosarajevo.ba
Transferi iz Premijer lige BiH: Krupa na Vrbasu prodala igrača za 300.000 KM
Jedan od najboljih mladih nogometaša FK Krupa na Vrbasu svoju karijeru nastavit će van granica BiH, a njegov klub će zahvaljujući ovom transferu zaraditi 300.000 KM.

Zahvaljujući odličnim partijama u prvom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, 22-godišnji Irfan Jašarević skrenuo je na sebe pažnju nekoliko klubova iz inostranstva, a kao najkonkretniji pokazao se novi švedski prvogligaš Dalkurd, prenosi Fotbolltransfers.

Nakon što je prošao sve ljekarske preglede, Jašarević je s Dalkurdom potpisao četverogodišnji ugovor, a Krupa je na ime obeštećenja dobila 300.000 KM.

"Riječ je o vrlo zanimljivom igraču. Mi smo se trudili da dovedemo takav tim igrača u svoj tim i vjerujemo da ćemo mnogo dobiti s njim, jer ima svega 22 godine", kazao je za klupsku stranicu sportski direktor Dalkurda Adil Kizil.

Jašarevića će u Dalkurdu trenirati nekadašnji fudbaler Sarajeva Azrudin Valentić koji je nedavno imenovan za trenera ovog švedskog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije