Na pomolu senzacionalan transfer: Stanković dovodi Ballotelija u Zvezdu?

Radiosarajevo.ba
Na pomolu senzacionalan transfer: Stanković dovodi Ballotelija u Zvezdu?
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Mario Balotelli

Kontroverzni italijanski napadač Mario Balotelli mogao bi da bude prvo veliko pojačanje koje će u Crvenu zvezdu dovesti novi trener Dejan Stanković, inače njegov saigrač iz zlatne generacije Intera, prenose srbijanski mediji.

Dolazak Dejana Stankovića otvorit će vrata Zvezde i nekim od poznatijih svjetskih fudbalera. Novi trener crveno-bijelih planira da angažuje i nekog od bivših saigrača s kojima je ostao u dobrim odnosima.

Jedno od najzvučnijih imena na toj listi je Mario Balotelli, kontroverzni 29-godišnji fudbaler. Velika šansa da se cijeli posao završi uspješno leži i u činjenici da nekadašnji igrač Intera može bez eura obeštećenja da stigne u Beograd.

“Mario je tužan jer u Italiji ne može da se fokusira samo na fudbal. U januaru je slobodan igrač i može da bira novi klub bez obeštećenja“, poručio je Masssimo Cellino, prvi čovjek Brescie.

Nekada velika nada svjetskog fudbala sada u Bresciji igra za sumu od 900.000 eura godišnje. Poznato je da su crveno-bijeli povećali limit kad su plate igrača u pitanju, tako da sada ne predstavlja nemoguću misiju da angažuju i neko jače ime. Januar donosi odgovor na pitanje da li će to biti čuveni Super-Mario.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije