Tragedija: Bivši igrač FK Željezničar pronađen mrtav u stanu

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: Bivši igrač FK Željezničar pronađen mrtav u stanu
Print Screen / Amanaka u dresu Zelje

Nekadašnji defanzivac FK Željezničar Zablon Davies Amanaka pronađen je mrtav u svom stanu prije dva dana, saopštili su afrički mediji.

Nakon što je patolog Dorothy Njeru obavio obdukciju, ustanovljeno je da je Amanaka preminuo od infarkta, odnosno kardiomiopatije ili prestanka rada srčanog mišića. Njegovo srce nije više moglo pumpati krv u ostatak tijela, što je rezultiralo smrti.

Njegov brat James Baraza istaknuo je da je njegova smrt šokirala sve u porodici te da je 45-godišnjak u petak pronađen mrtav u svom domu s obzirom na to da tri dana nije odgovarao na pozive.

"Šokirani smo njegovom smrti, bio je veoma zdrav, nije se nikada žalio da ima probleme s disanjem ili srcem. Možda je sve ovo rezultat ubrzanog životnog tempa s kojim se, vjerovatno, borio"rekao je Baraza.

Iza Amanake su ostale tri kćerke, a među publikom u BiH ostao je upamćen po igrama u dresu Željezničara, za koji je nastupao u sezoni 2004/2005.

Za reprezentaciju Kenije je odigrao 38 utakmica i nije se upisivao u listu strijelaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije