Toyota Raikkonenu nudi ugovor

Radiosarajevo.ba
Toyota Raikkonenu nudi ugovor

Iz Toyote je stigla potvrda kako su ponudili ugovor za sljedeću sezonu aktualnom vozaču Ferrarija Kimiju Raikkonenu te očekuju njegov skori odgovor po pitanju suradnje.

U Toyoti ne žele skrivati karte uoči sljedeće sezone. Prva meta im je Kimi Raikkonen kojem je i ponuđen već ugovor te se očekuje njegov skori odgovor. Raikkonenov pregovarački tim je, nakon što je ugovor ponuđen, zatražio bolje financijske uvjete, ali u Toyoti su im poručili da još jednom razmisle o ovoj ponudi.

"Nemamo što skrivati, ponudili smo onoliko koliko možemo i koliko smatramo mogućim u trenutnoj situaciji na tržištu. Smatram kako možemo dobro surađivati jer smo već sa skandinavskim vozačima dobro surađivali u WRC seriji. Možemo ostvariti dobru suradnju i Raikkonenu dati brz automobil", rekao je prvi čovjek Toyote John Howett.

Raikkonen je do kraja ove sezone vozač Ferrarija, ali dolaskom Fernanda Alonsa i ostankom Felipea Masse gubi poziciju i traži angažman. Jedna od opcija je čak i napuštanje Formule 1 ukoliko ne dobije ponudu za nastupanje u ekipi koja se spremna boriti za pobjede.

U Toyoti su ponudili ugovor za sljedeću sezoni i dosadašnjem vozaču Jarnu Trulliju. "Jarnu smo ponudili pošten ugovor i vjerujem kako nije nezadovoljan s financijske strane. To je ono što možemo ponuditi i nemamo neki veliki prostor za pregovore. Vjerujemo kako će on ostati, no treba još neko vrijeme pričekati", kaže Howett. Što se tiče Time Glocka, njegov odlazak je sve izvjesniji.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije