Tottenham rutinski protiv Leedsa, Kane postavio nevjerovatan rekord

0
Radiosarajevo.ba
Tottenham rutinski protiv Leedsa, Kane postavio nevjerovatan rekord
Twitter / Harry Kane/Arhiva

Nogometaši Tottenhama slavili su rezultatom 3:0 u prvom današnjem meču Premier lige, a rival je bio Leeds.

Dobro su počeli domaći od samog starta, a veliku priliku propustio je Harry Kane, da bi se iskupio pogotkom sa bijele tačke u 29. minuti susreta. Prethodno, odlično se za penal izborio Steven Bergwijn.

Inače, to je za Kanea gol i protiv Leedsa, tako da je postigao pogotke kontra svih rivala protiv kojih je igrao u Premier ligi. U pitanju je 30 rivala protiv kojih je zaigrao u eliti engleskog fudbala.

Već u 43. minuti bilo je 2:0, a ovaj put na asistenciju Harryja Kanea pogodio je Heung Min Son. I taj gol bio je vrijedan rekorda, jer je pomenuti dvojac stigao do rekordnog, 13. gola kojeg su sami iskombinovali, a odigrali su svega 16 mečeva ove sezone tako da do kraja imaju priliku postaviti ljestvicu veoma visoko.

U nastavku je bilo sve rutinsko odrađivanje posla, a nakon kornera u 50. minuti Toby Alderweireld je postavio konačnih 3:0.

Problem za ekipu Josea Mourinha napravio je u sudijskoj nadoknadi Matt Doherty koji je, bez ikakvog razloga, dobio crveni karton kada je meč već bio riješen, piše scsport.ba

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije