Tottenham bez prve zvijezde u derbiju s Manchester Unitedom

AA
Tottenham bez prve zvijezde u derbiju s Manchester Unitedom
U subotnjem derbiju 10. kola Premier lige Engleske londonski Tottenham će biti lišen usluga svoje prve zvijezde Harryja Kanea.

Sjajni napadač propustiće gostovanje Manchester Unitedu zbog povrede zadnje lože, potvrdio je Mauricio Pochettino, menadžer "pijetlova".

Kane se povrijedio prošlog vikenda u još jednoj derbi utakmici u kojoj je Tottenham savladao Liverpool s ubjedljivih 4:1. Iako se ne radi o ozbiljnoj povredi Pochettino ne želi rizikovati protiv Uniteda, ali očekuje da će Kane biti spreman za srijedu i ogled Lige šampiona protiv Real Madrida.

"Ne, sutra nećemo rizikovati. To je mala povreda, vrlo mala, ali ne možemo rizikovati protiv Manchester Uniteda. Vidjećemo kasnije kakva je situacija za srijedu i Real Madrid, ali da igra sutra, to je nemoguće. Uvijek želite da sve igrače imate na raspolaganju, ali to je teško", kazao je Pochettino.

Kaneov izostanak u subotnjem derbiju biće veliki udarac za Tottenham, jer je napadač u posljednjih 16 utakmica za klub postigao čak 17 golova.

Susret Manchester United - Tottenham igraće se na Old Traffordu s početkom u 13.30 sati.

"Crveni đavoli" i "pijetlovi" su nakon devet kola na drugom, odnosnom treće mjestu sa po 20 bodova. Lider Manchester City bježi im za pet bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije