Topnici iz lige nisu ispali cijelo stoljeće: Šta će se desiti u slučaju katastrofe?

0
Radiosarajevo.ba
Topnici iz lige nisu ispali cijelo stoljeće: Šta će se desiti u slučaju katastrofe?
Foto: EPA-EFE / Arsenaloc igrač Dani Ceballos

Otkako je posljednji puta prije tačno 101 godinu, dakle 1919. ušao u elitno društvo engleskog nogometa, londonski Arsenal iz nje nije ispadao.

Bilo da se radilo o nekadašnjem First Divisionu, ili u novije doba Premier ligi, Topnici su često u samom vrhu engleskog nogometa. Iako posljednja titula prvaka seže još u doba "Invinciblesa" Arsenea Wengera, momčad iz sjevernog Londona gotovo je stalni učesnik europskih kupova koje zna izboriti dobrim nastupima u domaćem prvenstvu.

Međutim, ove im sezone i ne ide baš najbolje. Nakon 14 odigranih utakmica, ekipa trenera Mikela Artete se sa osam poraza nalazi na 15. mjestu, s četiri boda više od 18. Fulhama, momčadi koja bi, da je sada gotova sezona, ispala u Championship, najtežu drugu ligu na svijetu.

Britanski Daily Mail donosi tekst o tome da bi Arsenalovim igračima, svima od prvog do zadnjeg, u slučaju ispadanja u drugu ligu plaće bile odmah "skresane" za 25 posto. Iako je to instrument kojem pribjegavaju "manji klubovi" zbog straha od ispadanja iz lige, Arsenalova se uprava na vrijeme zaštitila znajući kakve je posljedice na sve klubove ostavila pandemija koronavirusa, prenosi Jutarnji list

Arsenal na plaće igračima godišnje troši preko 150 miliona funti, a s obzirom na to da je osvojio samo dva boda u zadnjih sedam ligaških utakmica, bit će zanimljivo pratiti kako će doći do zacrtanog cilja, a to je kroz prvenstvo doći do nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone. 

Prvi naredni meč Arsenal igra večeras s Manchester Cityjem. Ova utakmica u ponudi je sportske kladionice MOZZART

Kvota na pobjedu Arsenala je 5.00, a Manchester Cityja 1.73. Na remi kvota je 3.60

Kompletnu ponudu možete pogledati na OVOM linku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije