Tomislav Ivković: I Messi i Ronaldo fule penal

0
Radiosarajevo.ba
Tomislav Ivković: I Messi i Ronaldo fule penal
Foto: Fena / Tomislav Ivković

Željezničar je remizirao sa Veležom (0:0) u utakmici devetog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine , a Plavi su u ovom susretu obilježili 100. rođendan.

Luka Juričić je promašio penal u drugom poluvremenu, ali trener Željezničara Tomislav Ivković pohvalio je napadača tima sa Grbavice.

“Poslije penala smo imali dvije situacije gdje smo jako dobro zaprijetili. Velež je iskusna ekipa. Imaju igrača, ne znam da li mogu svi stati u svlačionicu. Kada pogledate i klupu, nisu to djeca, to su ozbiljni igrači”, rekao je Ivković, dodavši:

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

“Da smo zabili penal, otišla bi utakmica u drugom smjenu. Nažalost, nismo uspjeli. Pohvalio bih Juričića. I Messi i Ronaldo fule penal. Žao mi je jer je odigrao jako dobru utakmicu. Moramo biti skromni i ponizni. Jedno su očekivanja. Moramo biti pametni. Navijači bi možda željeli da nekog igrača stavim, ali ja znam kakva je situacija. Rezultat je realan”, prenosi SCSport.

U narednom kolu Plave očekuje gradski derbi protiv Sarajeva.

“Derbi je uvijek derbi. Igrao sam derbije Hajduk – Dinamo i Partizan – Crvena zvezda. Bez obzira na tabelu i situaciju, uvijek je to derbi. Očekujem dobru podršku navijača i jednu kvalitetnu utakmicu”, istakao je trener Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije