Teško gostovanje Sarajeva kod Širokog

Radiosarajevo.ba
Teško gostovanje Sarajeva kod Širokog

Foto: abcportal.info

U srijedu se igra zaostala utakmica 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva, koja je odgođena zbog navijačkih nereda i sukoba sa policijom gdje je smrtno stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić.

Trener Bordo tima Mehmed Janjoš neće moći računati na povrijeđenog Ihtijarevića i Rizvanovića koji ima tri žuta kartona.

"Imamo sportsku i moralnu obavezu da pokušamo pobijediti. Sarajevo će igrati otvoreno u svakoj utakmici, bez obzira na to gdje nastupa i ko je protivnik. Nama je ostala borba za Evropu u prvenstvu i nećemo kalkulisati. Igraće najbolji mogući sastav", rekao je strateg tima sa Koševa Mehmed Janoš.

Domaći u ovom susretu neće moći računati na Ivankovića zbog crvenog kartona i Renata koji je povrijeđen.

"Igrači su svjesni značaja susreta jer dolazi direktni konkurent u borbi za vrh tabele. Obje ekipe su u dobroj formi, a vjerujem da smo mi kvalitetniji i da ćemo pobijediti", rekao je šef stručnog štaba Toni Karačić i pozvao navijače da dođu u što većem broju.

Utakmica visokog rizika

Pred današnji duel Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari vrše se opsežne organizacijske pripreme, kazao je na pres-konferenciji sekretar ekipe Širokog Brijega Josip Bevanda.

"Još 28. oktobra smo poslali dopis MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona najavivši utakmicu, a od Sarajeva smo tražili da se očituje da li će njihovi navijači doći. Gospodin Zulić mi je potvrdio da navijači Sarajeva organizirano neće doći iako, prema njegovim riječima, nije isključeno da u privatnom aranžmanu ipak neko dođe", rekao je Bevanda, pa nastavio: "Bez obzira na to, NK Široki Brijeg će, uz pomoć policije i zaštitara, biti maksimalno spreman kako bi utakmica prošla u najboljem redu. Za ovaj susret vrijedit će posebne mjere osiguranja, tako da navijači na tribine neće moći unijeti ni upaljače, a kamoli pirotehniku i ostala nedopuštena sredstva.

Igrače Sarajeva će pri dolasku iz Blagaja dopratiti policijsko osiguranje, a njihov autobus će, iz sigurnosnih razloga, tokom utakmice biti parkiran ispred PU u Širokom Brijegu, piše Dnevni avaz.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije